Kronska čakra – Sahasrara

ZAVEST O SAMEM SEBI

Najvišji smisel v življenju je odkriti sebe, se povezati z Virom (Bogom, univerzalno energijo) in služiti človeštvu. Tisti, ki se odloči za to pot, mora stopiti na najtemnejša področja svojega življenja, kjer se razblinijo vse iluzije, da lahko slediš svoji notranji luči. Smisel življenja je ljubiti sebe, ljubiti druge in vso stvarstvo. Čakra sahasrara, ki pomeni tisočkratno, nas z nitko povezuje z duhovno energijo, ki navdihuje naš zemeljski obstoj. V tej čakri iščemo ravnovesje med obupom in umirjenostjo, da dosežemo stanje sprejemanja. V kronski čakri se nahaja zavest, v kateri sta izkustvo in tisti, ki ga doživlja eno, jaz se poenoti z mi.

Jasnost uma ne dosežemo z nedejavnostjo in podrejanjem, ampak je potrebno razviti dinamičen, interaktiven in ustvarjalen način z uporabo vseh izkustev na Zemlji, kjer se uglasimo s svojo dušo in duhom. Zaradi tega se rodi neizmerna sproščenost, globok mir in občutek povezanosti.

Kadar pa ta čakra ni v ravnovesju smo nagnjeni k črni magiji, praznoverju, odmaknjenosti, pomanjkanju radosti, k begu od resničnosti, težavam pri sprejemanju odločitev, malodušju …

Na telesni ravni pa se težave kažejo kot: depresija, alzheimerjeva bolezen, parkinsonova bolezen, shizofrenija, epilepsija, možganski tumorji.

Kako si lahko pomagamo?

  1. Z meditacijo. Umaknemo se v tišino.
  2. Odvrzimo vse, kar ne potrebujemo več.
  3. Pojdimo v naravo, posebej v hribe in se vzemimo čas za razgled z vrha.
  4. Oblačimo se v bela ali vijolična oblačila.
  5. Mrmrajmo glas M ali mantro OM.
  6. Zapišimo si svoje življenjske cilje in jih uresničimo.
  7. Bodimo v sedanjem trenutku, zlijmo se s tem, kar počnemo, zlijmo se z vsem, kar nam vzame dih.

Eterično olje: kadilo, geranija, rožni/dišeči les.

Kristali: kamena strela, diamant, ametist, zlato.

Pozitivne afirmacije:

  1. Popolnoma se zavedam in sprejemam voljo mojega višjega Jaza.
  2. Povezujem se s svetlobo in čistim mirom.
  3. Sem eno z vsem.