Grlena čakra – Višudhi

IZRAŽANJE SAMEGA SEBE IN USTVARJALNOST

Pazljivo izbiraj svoje besede, kajti z njihovo pomočjo ustvarjaš svojo resničnost, so rekli že Indijanci. Višudi pomeni čiščenje, osvobajanje preko izražanja sebe. Iz modre, grlene čakre izhajajo zvoki in besede, izhaja pa tudi izražanje vsega kar smo. Daje nam sposobnost, da uporabljamo svoje naravne darove za oblikovanje življenjske poti. To središče je tesno povezano z drugo čakro, ki se navezuje na spoštljive in iskrene odnose s sabo in z drugimi prav tako pa je povezano tudi s spremembo in preobrazbo. Kdor ima uravnovešeno peto čakro, nima težav s posredovanjem svojega notranjega sveta soljudem. Predstavlja jo element eter.

Komunikacija, harmoničen poln glas, sposobnost učenja, resnica, neodvisnost, koncentracija ter odprtost za mnenje drugih so znak dobro delujoče čakre.

Težave z vratom, grlom in ščitnico kažejo na neravnovesja te čakre, prav tako pa tudi bolezni zob, motnje govora in sluha, razjede in afte v ustih ter herpes. Na duševnem nivoju se kaže nestrpnost, beg pred resničnostjo, zmedenost, sramežljivost, čezmerno se poudarja intelekt, kaže pa se tudi kot hlepenje po premoči ter častihlepje.

Kako si lahko pomagamo?

  1. V svoje življenje uvedemo več modre barve.
  2. Izražajmo svoje občutke.
  3. Vpišimo se v jezikovni tečaj ali na tečaj petja.
  4. Začnemo pisati dnevnik in s tem treniramo pisno izražanje.
  5. Povečajmo svojo ustvarjalnost s kreativnim izražanjem.
  6. Samoglasnik E spodbuja delovanje grlene čakre.
  7. Pazljivo izbiramo svoje besede.

Eterična olja: evkaliptus, poprova meta, ingver.

Kristali: kalcedon, akvamarin, turkiz, azurit.

Pozitivne afirmacije:

  1. Govorim resnico, moje besede naj izhajajo iz srca.
  2. Veselim se svoje ustvarjalnosti in sposobnosti izražanja svojih misli.
  3. Odpiram se moči besed.